Matti "Viki" Vikström: Kiitos YLE

Julkaistu: 09.01.2020

Kiitän koko Ylen tuotantotiimiä ja Jari Tervoa erinomaisesti toimitetusta Mauno Koivisto sarjasta. Siinä tuotiin loistavasti esille Mauno Koiviston elämäntarinaa ja Suomen poliittista historiaa.

Mauno Koiviston tarina ja elämä on osoitus demokraattisesta Suomestamme. Täällä on mahdollista itseään sivistämällä ja opiskellen nousta vaatimattomista oloista hellahuoneesta sataman kautta uskonnollisen isän kasvattamana Suomen tasavallan presidentiksi. Sarjassa tuotiin kaikki tämä esille vaikuttavalla tavalla. Poliittista historiaa valotettiin varsinkin Mauno Koiviston torjuessa omalla ”fundeeraavalla” tavallaan kommunismin rantautumista Suomeen. Samoin esiin tuotiin monet poliittiset vastapelurit ja ”suhmuroinnit”. On hienoa, että meillä on ollut näin arvostettu sosialidemokraattinen presidentti!

Pidän sarjaa erinomaisena osoituksena siitä, että televisiosta voidaan nähdä vielä asiaohjelmiakin kaiken hömpän keskellä. Kiitos, että Eero Heinäluoman johdolla aikoinaan pelastettiin YLE riutumiselta YLEveron myötä. Ilman sitä toimenpidettä televisio olisi pelkkiä saippuasarjoja. Tällaista dokumenttia lisää, niin katsojien sivistystasoa voidaan vielä pitää yllä alati keinotekoistuvassa Suomessamme, kiitos!

Matti ”Viki” Vikström

pieni työmies

Turku