Neriman Al-Take: Nuoriso ansaitsee oman lautakuntansa

Julkaistu: 04.10.2019

Turku valmistelee uutta johtamisjärjestelmää. Pormestarimalli Tampereen ja Helsingin esimerkkien mukaan on varmasti perusteltu, mutta sen voi toteuttaa monella eri tavalla.

Turku on kunnallisen nuorisotyön edelläkävijä Suomessa. Nuorisotoimessa tehdään erinomaista työtä vähäisillä resursseilla. Jokainen euro maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti.

Sen ohella toimii nuorisovaltuusto, missä nuoret pääsevät päättämään omista asioistaan. Tämä on tärkeää nuorten osallistamiseksi.

Pidän kuitenkin suurena riskinä sitä, jos nyt tässä rytäkässä lopetetaan nuorisolautakunta ja tehtävät siirretään muille lautakunnille ja nuorisovaltuustolle. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että nuorisovaltuusto päättää nuoria koskevista asioista, mutta monet asiat eivät sinne sovellu. Tällaisia nuorisotyöntekijöiden asioista tai vaikkapa nuorisojärjestöjen avustuksista päättäminen. Budjettiasioissa valtaa seuraa vastuu, mikä ei ole sellaisenaan osoitettavissa nuorisovaltuustolle.

Liikunta- tai kulttuurilautakunnan alaisuudessa nuorisopuolen asiat pakkaavat jäämään liian vähälle huomiolle. Sen työn merkitys ei ole kuitenkaan lainkaan vähäisempi.

Ilmoitan vastustavani Turun nuorisolautakunnan lakkauttamista.

Neriman Al-Take

Turun nuorisolautakunnan varapuheenjohtaja (sd)