Salminen ja Laine: Asukkailleen "Vakke" on paras!

Julkaistu: 29.05.2018

Ainakin Aamuset julkaisi Ville Tavion kirjoituksen, joka parjasi Varissuota käsittämättömällä tavalla. Lähiö, jota leimaavat rikollisuus ja kantaväestön ”joukkopako” ja joka on ”useimmille vihoviimeinen paikka asua”, ei lainkaan vastaa meidän varissuolaisten käsitystä rakkaasta kotikonnustamme.

Alkuperäisiä asukkaita siirtyy pois kuoleman kautta ja palvelutaloihin, mutta joukkopaosta emme täällä yli 30 vuotta asuneina tiedä mitään.

Aluepoliisin kommentointia rikostilanteesta kuulemme yhdyskuntatyöryhmässä, ja sen perusteella ei Varissuolla tapahdu rikoksia enempää kuin muissa kaupunginosissa.

Emme ymmärrä sellaista ajattelua, että työttömyys tekisi kenestäkään muita huonomman ihmisen ja epätoivotun naapurin.

Kristinuskoa vastaan eivät havaintojemme mukaan hyökkäile muiden uskontojen edustajat vaan suomalaisperäiset ateistit.

Kunnioitamme kovasti ihmisiä, jotka vaikeista olosuhteista − sairaudesta, vammaisuudesta, työttömyydestä, kaltoin kohtelusta, pakolaisuudesta − huolimatta ovat kyenneet rakentamaan itselleen ihmisarvoisen ja oman näköisensä elämän. Sellaiset ihmiset toivotamme tervetulleiksi kotilähiöömme. Emme kaipaa naapurustoomme koko ikänsä kultalusikalla ruokittuja ja muita halveksivia materialisteja, ja rasistien joukkopako täältä olisi toivottava asia.

Rasistista kansallishenkeä ei täällä tarvita, mutta isänmaallisia me varissuolaiset olemme, erilaisin tavoin. Esimerkiksi inkeriläisten kunnioitus paluumuuttajat vastaanottanutta Mauno Koivistoa (sd) kohtaan ja albaanien kunnioitus Kosovossa sovitellutta Martti Ahtisaarta (sd) kohtaan ovat suomalaista isänmaallisuutta. Monenlainen isänmaallisuus näkyi hienosti myös Varissuon Suomi 100 -juhlassa viime syksynä.

 

Varissuon Sosialidemokraatit ry

Päivi Salminen, puheenjohtaja, kuvassa

Rauni Laine, sihteeri