Aki Lindén vetoaa Sipilään ja Orpoon: SOTEN PYSÄYTTÄMINEN OLISI VALTIOMIESTEKO

Julkaistu: 27.02.2019

Entinen HUS-johtaja Aki Lindén (sd.) ehdottaa pääministeri Juha Sipilälle (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpolle (kok.), että nämä vetäisivät vaikeuksiin ajautuneen sote-hankkeen pois nykyisen eduskunnan käsittelystä.

- Olisi Sipilältä ja Orpolta valtiomiesteko pysäyttää hanke näillä valtiopäivillä tähän ja kutsua kaikki eduskuntapuolueet koolle sopimaan valmistelun jatkamisesta laajalla pohjalla eduskuntavaalien jälkeen, Lindén esittää

Lindén korostaa, että sote-uudistus sinänsä on välttämätön.

- Se on selvä. Mutta sitä ei voi eikä saa perustaa siinä laajuudessa markkinamalliin kuin nykyinen hallitus on väkisin yrittänyt.

Lindén muistuttaa, että Suomen nykyinen sosiaali- ja terveydenhuolto on ainoana maailmassa kuntien, myös hyvin pienten kuntien harteilla.

- Se ei ole kestävää ja luo eriarvoisuutta. Palvelujen tuottamisessa ja varsinkin niiden rahoituksessa tarvitaan laajempaa väestöpohjaa.

- Toki kuntien rooli on ollut ja on tärkeä terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä - ja saa olla jatkossakin, Lindén huomauttaa.

Hallituksen sote-lakipaketti palautettiin viime viikolla jo kolmannen kerran korjailtavaksi perustuslakivaliokunnasta. Samalla joukko hallituspuolue Sinisten kansanedustajia ilmoitti suhtautuvansa kriittisesti koko hankkeeseen. 

 

Lisätiedot: Aki Lindén p.050 390 0000