Ilkka Kantola vetämään Antton Rönnholmin valtuuskuntaa Varsinais-Suomessa

Julkaistu: 08.04.2019

Ilkka Kantola

Kansanedustaja, teologian tohtori Ilkka Kantola lähtee vetämään eurovaaliehdokas Antton Rönnholmin valtuuskuntaa Varsinais-Suomessa. Rönnholm on lähtöisin Naantalista ja Kantola Rymättylästä, joka on nykyistä Naantalia. Myöhemmissä vaiheissa kumpikin on vaikuttanut maakuntakeskus Turun politiikassa.

- Antton on taatusti henkilö, jolla on välittömät valmiudet ryhtyä EU:n kehittämiseen demarien europarlamenttiryhmässä paikan saatuaan, Kantola vakuuttaa.

Ilkka Kantola oli itse ehdokkaana EU-vaaleissa viisi vuotta sitten, mutta jäi valitsematta. Entinen Turun piispa vaikuttaa kuitenkin Suomen eduskunnassa ja Turun kaupunginvaltuustossa.

Antton Rönnholm  on akavalaisen Yhteiskunta-alojen korkeakoulutettujen liiton puheenjohtaja ja SDP:puoluesihteeri. Hän on toiminut eduskunnan puhemiehen ja kolmen demariministerin erityisavustajana kahdessa eri hallituksessa, energia-alan asiantuntijana ja tehnyt tutkimusta niin Sorsa-säätiölle kuin CEPS-ajatuspajalle. Brysselissä työkokemusta on entuudestaan kuuden vuoden ajalta.

Turun kaupunginvaltuustossa Rönnholm vaikutti vuodet 2005-2008. Koulutukseltaan hän on valtiotieteen maisteri Åbo Akademilta ja College of Europesta. Rönnholm puhuu sujuvasti suomea, ruotsia, englantia ja ranskaa.

Yhteydenotot Rönnholmin kampanjaan liittyen Turussa voi osoittaa valtuuskunnan sihteeri Petja Raaskalle p. 040-7664458, petja.raaska@turku.fi. Valtakunnallinen kampanjapäällikkö on Piia Rekilä, piia.rekila@gmail.com.