Minna Holtlund palvelualojen työntekijöiden asialla

Julkaistu: 02.04.2019

Haluan puolustaa työntekijöiden oikeuksia ja valvoa ettei niitä vastaan rikota, Minna Holtlund kertoo.

Tavoitteena parempi palkka ja työolot

 

- Palvelualoilla on monta ongelmaa, jotka aiheuttavat lyhyitä työsuhteita, aloittaa Palvelualojen ammattiliiton (PAM) aktiivi Minna Holtlund vastaamaan kysymykseen, miksi palvelualoilla on niin paljon lyhyitä työsuhteita.

- Ensimmäinen on osa-aikaisuus, työntekijöille ei ole tarjolla kokoaikaista työtä. Tästä syystä työntekijät eivät sitoudu työsuhteisiin, vaan etsivät aktiivisesti kokoaikaista työtä muualta.

- Toinen on jatkuva kilpailutus, joka näkyy varsinkin kiinteistöpalvelualalla. Sopimuksia kilpailuttaan noin kahden vuoden välein, yleensä halvin hinta voittaa ja tästä syystä myös palveluntarjoaja muuttuu.

- Työ itsessään ei häviä mihinkään mutta työntekijälle se yleensä tarkoittaa sitä, että työvaatteet ja palkanmaksaja muuttuvat. Heidän täytyy aloittaa uutena työntekijänä palveluntarjoajalla, vaikka ovat saattaneet siivota samoja tiloja jo vuosia, Holtlund kertoo.

Minna Holtlund toimii PAM 502, Kiinteistötyöntekijät Turku ry:n puheenjohtajana ja kiinteistöpalvelualatoimikunnan vetäjänä. Nyt Holtlund pyrkii eduskuntaan vaikuttamaan. Arjen tuki on kunnossa – perheeseen kuuluu aviomies, kaksi alakouluikäistä tyttöä sekä kolme kissaa.

- Olen tehotäti, joka ei jää odottelemaan, että muut tekevät asiat puolestani. Sitä en sano, että tekisin sen itse paremmin, vaan ehkä ennemminkin se, että ole liian kärsimätön odottamaan. Haluan puolustaa työntekijöiden oikeuksia ja valvoa ettei niitä vastaan rikota, Holtlund kertoo.

 

Työehtojen noudattamisessa puutteita

Palvelualoilla on useiden lähteiden mukaan pulaa osaavasta työvoimasta. Mitä Holtlund tekisi asian korjaamiseksi?

- Palvelualoilla huono palkkaus ja työehtosopimuksia rikotaan, koska palvelualoilla on paljon pieniä työnantajia ja työpaikoilla ei ole luottamusmiehiä, niin työehtojen noudattamisen valvonta jää heikoksi.

- Huono palkkaus ja työolot ajavat jo jopa aloille kouluttautuneet etsimään töitä muilta aloilta.

- Osa palvelualojen töistä tarvitsee työvoimapulan täyttämiseen työperäistä maahanmuuttoa. Tämä on vahvasti nähtävissä jo nyt pääkaupunkiseudun siivousalan työntekijöissä, joista on jo yli puolet maahanmuuttotaustaisia, Holtlund kertoo.

Entä mitä eduskunnan pitäisi tehdä työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseksi nykyistä paremmin?

- Perhevapaauudistuksella tukisimme laaja-alaisesti perhe-elämän ja työn yhteensovittamista.

Sopiva keino voisi olla liukuvan työajan ja etätyön lisääminen aloilla, joihin siihen on mahdollisuus.

- Työnantajia tulisi myös kannustaa miettimään jo ennalta miten järjestää esimerkiksi sijaisjärjestelyt siinä tilanteessa, kun työntekijä tarvitsee työstä lyhytaikaista vapaata iäkkäiden vanhempien arkisten asioiden hoitamiseen.

- Perheille pitäisi pystyä tarjoamaan entistä joustavampaa päivähoitoa. Esimerkiksi perheissä, joissa molemmat vanhemmat tekevät vuorotyötä on perheen yhteinen aika todella vaikeaa järjestää, Minna Holtlund sanoo.

 

 

 

Kuka? Minna Holtlund

Ikä? 39

Ammatti? aulapalveluhenkilö

Mitä? PAM-aktiivi pyrkii kansanedustajaksi