SDP:n kolmikko Turun kaupunginhallituksessa uudistuu

Julkaistu: 14.06.2019

Petra Peltonen


Tiedote 14.6.2019
Turun SDP
vapaa julkaistavaksi heti
 
 
TURUN SDP:N EDUSTAJIA VAIHTUMASSA KAUPUNGINHALLITUKSESSA


Kaupunginhallituksen sosialidemokraattien ryhmä uudistuu kesäkuun kaupunginvaltuuston kokouksessa. Kaupunginhallituksen pitkäaikainen varapuheenjohtaja Toni Eklund antaa tilaa Turun SDP:n puheenjohtaja Mika Maaskolalle kh:n puheenjohtajistossa, sekä kaupunkikehitysjaoston puheenjohtajana.

- Turun talous tulee laittaa kuntoon sosiaalisesti oikeudenmukaisesti ja peruspalvelut turvaten, Maaskola linjaa tulevan kaksivuotiskauden tavoitteitaan demariryhmän vetäjänä.

Turun Yliopiston Ylioppilaskunnan pääsihteerinä kesän jälkeen aloittavan Petra Peltosen nousu kaupunginhallitukseen oli päätetty jo kaksi vuotta sitten. Peltosesta tulee myös konsernijaoston jäsen.

- Meidän on katsottava pitkälle tulevaisuuteen ja tehtävä sellaisia tulevaisuusinvestointeja, jotka auttavat Turkua kasvamaan ja kehittymään, sekä lisäämään turkulaisten hyvinvointia, Peltonen linjaa.

Eklundin jättäessä koko kaupunginhallituksen ryhmän kolmanneksi jäseneksi valittiin valtuustoryhmän puheenjohtaja Piia Elo.

- Kaupungin nykyinen johtamisjärjestelmä on niin kaupunginhallituskeskeinen, että parhaiten äänestäjien tahtoa ja SDP:n vaaliohjelmaa pystyy viemään läpi kaupunginhallituksesta käsin. Tulevassa johtamisjärjestelmässä tulisi valtuustoryhmien tiedonsaanti ja vaikutusmahdollisuudet turvata muulla tavalla, Piia Elo sanoo.

Kaupunginhallituksen varajäseninä jatkavat Petja Raaska, Taru Pätäri ja Henry Toivari.

 

Mika Maaskola

Piia Elo