Turun SDP:n ensimmäisellä listalla 23 tulokasta

Julkaistu: 04.06.2020

Joni Lähteenmäki vaihtoi Vihreistä SDP:n riveihin.

Turun SDP:n edustajisto nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa. 100 hengen listasta nimettiin tässä vaiheessa 60. Mukana on lähes koko nykyinen valtuustoryhmä, sekä suuri joukko uusia yrittäjiä. Paluuta valtuustoon yrittävät entisen kaupunginvaltuutetut Mia Ilola ja Tuomas Mikkola. Kumpikaan ei ollut ehdolla 2017 vaaleissa. Seuraavassa lyhyt katsaus muihin uusiin ehdokkaisiimme.

Nimettyjen ehdokkaiden joukossa sosiaalityöntekijä, VTM Joni Lähteenmäki on vaikuttanut aikaisemmin Vihreissä, toimien mm. opetuslautakunnassa, liikuntalautakunnassa ja viimeksi Lukio- ja ammattiopetusjaostossa:

"On mukavaa palata juurilleen, kiitoksia mahdollisuudesta päästä rakentamaan yhdessä Turkua, jossa jokaisesta pidetään huolta. Olen innoissani mahdollisuudesta olla SDP:n kuntavaaliehdokas Turussa toukokuussa 2021.

Lapsuuteni ja nuoruuteni olen asunut Runosmäessä ja Turussa olen asunut aikuisuuteni. Koulutukseltani olen sosiaalityöntekijä (VTM). Pitkä työhistoriani ihmisten parissa on kertynyt sote-sektorilta, niin julkiselta kuin yksityiseltä puolelta yli kahdenkymmenen vuoden ajalta

Yhteiskunnallisesti olen aina ollut kiinnostunut sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta ja siitä että jokaisesta pidetään huolta. Turussa olen ollut kuntapolitiikassa mukana vuodesta 2008 Vihreiden kautta, jo silloin vuonna 2008 pohdin vahvasti SDP:n liittymistä, mutta nähtävästi ihmisen pitää kulkea erilaisia polkuja elämässään tullakseen takaisin lähtöpisteeseen.

Tällä hetkellä olo on kuin olisin palannut kotiin. Rakennetaan yhdessä Turusta taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti parempi paikka meille kaikille" sanoo Joni Lähteenmäki.

Mukana on myös Varsinais-Suomen Sinisiä vielä vuonna 2019 johtanut Risto Forsberg, jolla on taustaa myös Turun Perussuomalaiset ry:n puheenjohtajana. Forsberg työskentelee Turun Konservatorion ja musiikkiopiston talouspäällikkönä.

Ehdokkaaksi nimettyjen joukossa on eri alojen aktiiveja ja asiantuntijoita. Luokanopettaja, Kärsämäen koulun johtaja Leif Grönroos tunnetaan pitkän linjan koripallovalmentajana. Opiskelija Aleksandra Helinillä on taustaa niin tarjoilijana kuin teatterintekijänä. Tekninen isännöitsijä Minna Kalliola on vaikuttanut aiemmin mm. erityislasten edunvalvonnassa, Varsinais-Suomen kielellisen erityisvaikeuden tuki ry:n toimijana. Paimion kuntapolitiikasta Turkuun tuulahduksen tuo kaupunkiin muuttanut Kaarinan liikuntapaikanhoitaja Matti Väisänen. Esa Reponen puolestaan työskentelee Kaarea Oy:n kunnossapidossa.

Valtiotieteen opiskelija Ville Kurtti (24) vaikuttaa valtakunnallisessa opiskelijaliiton hallituksessa ja toinen yliopisto-opiskelija Amanda Majuri (21) omaa vahvan taustan Nuorten Kotkien valtakunnallisissa ja kansainvälisissä tehtävissä. Ammattikorkeakoulun opiskelijakuntaa edustaa opiskelija Tapio Mattila (37). Listan nuorimmat ehdokkaat Aada Uhlgren (18) opiskelee tarjoilijaksi Turun ammatti-intituutissa ja Santeri Salonen (19) valmistui juuri ylioppilaaksi.

Sosiaalialan osaamista listalle uusina tuovat lähihoitaja Vesa Hakamäki, joka on myös ay-aktiivi JHL:ssä, sekä aikuisopiskelija. Kodinhoitaja Mia Ilola tavoittelee paluuta valtuustoon. Maria Kumpuoja puolestaan opettaa uusia lähihoitajia Turun ammatti-intituutissa.

Uusista ammattiyhdistysaktiiveista mainittakoon esimerkkeinä luottamusmiehet Minna Holtlund (PAM kiinteistöpalveluala), Juha Karhu (Hans Langh Oy), Tuomo Myllärinen (sairaanhoitopiiri JUKO), Timo Vahtera (Schenker / AKT). Veikko Kivistöllä on tausta rautatieläisten luottamustehtävissä, mutta viime kesinä hän on vaikuttanut Jokke Jokijunan veturinkuljettajana.

Listan nuorin ehdokas tällä hetkellä on 18-vuotias ammattikoululainen Aada Uhlgren.

 

 

Lisätiedot: vaalipäällikkö Petja Raaska 040-7664458

 

ENSIMMÄISET 60 EHDOKASTA
Jarmo Aalto 54
Berhan Ahmadi 33
Toni Eklund 36
Hans Ekroth 64
Eeva-Johanna Eloranta 54
Piia Elo  42
Risto Forsberg 61
Leif Grönroos 57
Sari Grönroos 52
Vesa Hakamäki 34
Anneli Heiskanen 63
Aleksandra Helin 32
Kristiina Hellstén 66
Satu Hilden 52
Minna Holtlund 40
Mia Ilola 57
Pia Jormakka 48
Minna Kalliola 50
Juha Karhu 44
Anne Karke 59
Veikko Kivistö 62
Mari-Elina Koivusalo 33
Maria Kumpuoja 40
Ville Kurtti 24
Mari Lahti 42
Seppo Lehtinen 70
Aki Lindén 68
Ville Lintunen 41
Ilari Luojola 74
Joni Lähteenmäki 45
Mika Maaskola 53
Amanda Majuri 21
Tapio Mattila 37 
Tuomas Mikkola 66
Tuomo Myllärinen 62
Teppo Mäenpää 44
Timo Nurmio 69
Sami Peltola 41
Petra Peltonen 29
Päivi Pietari 51
Taru Pätäri 50
Ari Rantanen  62
Eija Raunio 55
Esa Reponen 41
Ville Roslakka 44
Jaana Saarinen 50
Kaarina Sainio 36
Arto Salminen 55
Päivi Salminen 61
Santeri Salonen 19
Viivu Seila 23
Vilja Siitonen 35
Esa Silander 63
Henry Toivari  70
Aada Uhlgren 18 
Timo Vahtera 43
Sameli Valkama 36
Tini Vehviläinen 48
Matti Väisänen 44
yhteensä 60 kpl