Turun SDP: On asuinalueiden kehittämisen vuoro

Julkaistu: 30.11.2018

Turun asuinalueet ovat edelleen hyviä paikkoja elää, vaikka yhteiskunnan muutos lähiöiden suunnittelun jälkeen on ollut nopeaa. Turussa on keskitytty viime vuodet keskustan kehittämiseen, mikä onkin ollut tarpeellista. Nyt on asuinalueiden vuoro.

Asukkaiden toiveet ja tarpeet asumiselle ovat aikaisempaa monimuotoisempia. Asuntokantaa tulee kehittää niin, että moninaisiin tarpeisiin on tarjolla riittävästi asuntoja. Myös asumisen hinnan on pysyttävä kohtuullisella tasolla, jotta arkeen jää riittävästi rahaa. Yleishyödyllisiä rakennuttajia tarvitaan, jotta myös asuntomarkkinoilla erilaisissa elämäntilanteissa oleville voidaan tarjota kohtuuhintainen koti.  Turun SDP katsoo, että koti kuuluu kaikille.

Hyvin toimivat palvelut helpottavat ihmisten arkea. Digitalisaatio ja kulutustapojen muutos muuttavat palveluja nopeasti ja merkittävästi. Palvelujen saavutettavuus on varmistettava. Kaikilla kaupungin asuinalueilla ei ole kaikkia palveluja, mutta kohtuullinen tavoite on, että peruspalvelut ovat kotoa enintään noin 10 minuutin matkan päässä julkisilla kulkuneuvoilla.

Asuinalueelle tarvitaan asukkaiden yhteistiloja. Yhteisissä tiloissa kokoontuminen ja harrastaminen lisäävät asukkaiden yhteisöllisyyttä ja ymmärrystä yhteisistä asioista. Tiloja voidaan käyttää myös palvelujen järjestämiseen ja niissä voidaan toteuttaa lähidemokratiaa: kuunnella alueen asukkaita ja tiedottaa kaupungin tai muiden viranomaisten asioista.  

Kannanoton teki Turun sos.dem. kunnallisjärjestö edustajisto syyskokouksessaan 29.11.2018.

Lisätiedot: Puheenjohtaja Mika Maaskola 040 559 1423