Valtuutettu Koivusalo: Influenssarokotteet tulee saada läheltä ja helposti

Julkaistu: 22.10.2020

Turku on päättänyt keskittää influenssarokotukset Messukeskukseen ja saavutettavaksi vain sähköisen ajanvarauksen tai jo valmiiksi ruuhkaisen korona puhelimen kautta . SDP:n valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Mari-Elina Koivusalo pitää vaarallisena, että influenssarokotusten saaminen tehdään näin hankalaksi.

- Mahdollisimman monen iäkkään ja monisairaan on suositeltu ottavan rokotteen nimenomaan tänä talvena, jotta terveydenhuolto ei rasittuisi koronan lisäksi influenssan vuoksi. Nyt Turun kaupunki hankaloittaa tätä siirtämällä rokotuspisteen kauas kuntalaisten luonnollisilta liikkumareiteiltä. 

- Julkisten kulkuvälineiden varassa olevien on kovin raskasta lähteä toiselta puolelta kaupunkia Messukeskukseen. Ajatuskin kahdella bussilla molempiin suuntiin matkustamisesta voi tuntua monesta myös liian riskialttiilta. Miten tämä kannustaa ottamaan rokotteen, hämmästelee Koivusalo. 

Tila olisi pitänyt pyrkiä löytämään keskustan läheltä tai useammasta kohteesta eri puolilla kaupunkia esim. konteilla tai muilla väliaikaisilla ratkaisuilla walk in- tai drive in tyyppisesti tai hyödyntämällä esimerkiksi julkisten tilojen auloja.