Paremman yhteiskunnan, paremman Turun puolesta

Liity jäseneksi

Tervetuloa

Turun sosialidemokraattien tavoitteena on huolehtia turkulaisten arjen turvallisuudesta tulotasosta ja elämäntilanteesta riippumatta. Tähän tavoitteeseen pyrimme noudattaen SDP:n historiallisia suvaitsevaisuuden, oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon ihanteita. Olet tervetullut mukaan joukkoon.

Turun Sos.dem. Kunnallisjärjestö toimii turkulaisten SDP:n puolueosastojen yhteiselimenä, joka samalla johtaa sosialidemokraattista kunnallispolitiikkaa Turussa yhdessä valtuustoryhmän kanssa. Järjestö on perustettu v. 1906. Järjestön puheenjohtajana toimii mittarinkorjaaja Mika Maaskola. Toimistossa palvelevat toiminnanjohtaja Petja Raaska, toimistonhoitaja Johanna Jalonen sekä kesäkuulle asti viestintäsihteeri Miika Tiainen. Turun SDP:n sähköpostiosoite on turku (at) sdp.fi.

Tutustu kuntavaaliohjelmaamme täältä

Ehdokkaamme löydät täältä

Ajankohtaista

13.06.2021 Mielipide

Piia Elo: Valtuusto tekee tulevaisuuden Turun

”Ainoa tila, johon ihmiskunta voi vaikuttaa on tulevaisuuden tila. Menneisyys on muistissamme, nykyisyys koostuu toiminnasta ja tulevaisuus mielikuvituksesta ja tahdosta”, sanoi tulevaisuudentutkija Eleanora Masini. Tämä tiivistää mielestäni hienosti sen, mistä myös yhteisten asioiden hoidossa on kyse. Meidän tulee pitää mielessämme, että millaista oli ennen ja millaisia päätöksiä teimme, toisaalta juuri tähän hetkeen on vaikeampaa vaikuttaa, mutta huominen, sitä meidän tulisi ajatella. Näin kunnallisvaalien alla tulisi jokaisen turkulaisen ja jokaisen turkulaisen ehdokkaan pohtia, että millaista tulevaisuutta haluamme olla rakentamassa ja vaalien jälkeen luottamustehtäviin valituilla tulee olla tahtoa toteuttaa haluttu huominen. Ennaltaehkäisevät palvelut ja varhainen puuttuminen, oikea-aikainen hoitoonpääsy ja ilmastonmuutoksen pysäyttäminen ovat hyviä tavoitteita tulevaisuudelle. Nämä ovat myös asioita, joihin pystytään vaikuttamaan Turun kaupunginvaltuustosta. Mikäli toivomme tulevaisuudelta hyvinvoivia aikuisia, tulee tehdä päätöksiä, joissa taataan lapsille hyvät oltavat. Panostukset varhaiskasvatukseen, peruskouluun ja toiselle asteelle ovat tulevaisuusinvestointeja, lisäksi houkuttelevat korkeakoulut ylläpitävät kaupungin houkuttelevuutta niin opiskelijoille kuin elinkeinoelämälle. Toimivat hoitoketjut edellyttävät palvelurakenteiden uudistamista, valmiutta muuttaa tämän päivän toimintaa. Tulevilla valtuutetuilla olisikin hyvä olla kykyä uskoa muutoksen voimaan. Hyvinvointipalveluista huolehtiminen vahvistaa jokaisen mahdollisuutta osallistua paremman Turun rakentamiseen. Suuriin globaaleihin ongelmiin on pystyttävä tarttumaan jämäkästi ja määrätietoisesti, näissä kaupungeilla on suuri ja keskinen rooli. Miten vahvistamme hiilinielujamme, turkulaisten luontokokemuksia ja toisaalta miten puutumme liikenteen ja ruuan hiilijalanjälkeen. Näihin kaikkiin asioihin valtuutetut saavat ja ennen kaikkea voivat vaikuttaa. Se on vain mielikuvituksesta ja tahdosta kiinni. Piia Elo SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja  
Lisää ajankohtaisia

Tapahtumat

Lisää tapahtumia

Uusimmat videomme

Kansanedustaja Aki Lindénin vappupuhe 1.5.2021

Turun SDP:n vappulähetys 2021

Pidetään huolta Turusta – Turun SDP:n vaaliohjelma