Kuntavaalit 2021

Seuraavat kuntavaalit järjestetään 13.6.2021.

Ennakkoäänestys on 26.5.-8.6.2021.

Kotiäänestys tulee tilata 1.6. mennessä Keskusvaalilautakunnasta keskusvaaliltk@turku.fi

 

Kuntavaaliehdokkaamme ovat täällä.

 

Pääset tutustumaan vaaliohjelmaamme linkistä alta!

Turun SDP:n vaaliohjelma

 

Pormestariehdokkaan sivut julkistetaan lähiaikoina.

 

Nimesimme ensimmäiset ehdokkaamme 4.6.2020. Tässä tiedote aiheesta:

Turun SDP 4.6.2020
edustajiston kannanotto
vapaa julkaistavaksi


TURUN SDP LÄHTEE ASIANTUNTEMUS EDELLÄ KUNTAVAALIIN

Aki Lindén


Turun SDP lähtee kuntavaaleihin 2021 tavoittelemaan Turulle asemaa asukkaistaan huolehtivana, peruspalveluiltaan ensiluokkaisena ja kehittyvänä kaupunkina. Tämä tavoite ja vaikea taloudellinen tilanne vaativat osaamista ja oikeamielisyyttä, mitä SDP:n ehdokaslista sekä sen pormestariehdokas edustavat.

SDP:n edustajisto asetti 4.6.2020 pormestariehdokkaakseen lääketieteen lisensiaatti, valtiotieteen maisteri, kansanedustaja Aki Lindénin. Lindén on johtamisen ammattilainen, joka on saanut kiitosta suurten organisaatioiden johtajana. Viimeksi ennen kansanedustajauraansa Lindén toimi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ja sitä ennen Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin toimitusjohtajana.

Lindénin lääketieteen asiantuntijuus nousee arvoonsa koronakriisin jälkihoidossa sekä tuleviin vastaaviin tilanteisiin varautumisessa. Turun kaupungin palvelut tulee samalla saada parhaalle mahdolliselle tasolle. Talouden ammattilaisena Lindén ymmärtää, että kaikkeen ei ole varaa, mutta kaikkea ei voi laittaa jäihin, tai seuraukset voivat olla vieläkin pahemmat. Nyt on käyttöä Lindénin osaamiselle ja kokemukselle.

SDP:n pormestariehdokkaalle voi antaa tukensa äänestämällä ketä tahansa puolueen ehdokasta, sillä valtuusto valitsee pormestarin keskuudestaan. SDP:n edustajisto nimesikin samalla 60 ensimmäistä kuntavaaliehdokastaan. Lindénin lisäksi mukana ovat kaikki kolme viime vaalien eniten ääniä saanutta sosialidemokraattia, nykyinen ryhmäjohto sekä lähes koko valtuustoryhmä. Ehdokaslista on jo nyt ikäjakaumaltaan, sukupuolijaoltaan, sekä asuinalueiden välisen tasapainon kannalta monipuolinen. Mukana on mm. kaksi alle 20-vuotiasta turkulaista. Kokenein kaarti on jo ehtinyt täyttää 70.

Vaikka lista on jo nyt monipuolinen, lisää eri taustaisia turkulaisia otetaan mielellään mukaan ehdokkaaksi. Turun SDP:n hallitus täydentää ehdokaslistaa 100-henkiseksi syksyn ja talven aikana. Kysymyksiä tai tapaamispyyntöjä voi osoittaa Turun SDP:n toimistolle turku@sdp.fi.

Vaikka keskusteluissa tunnutaan menevän henkilöt edellä, siitä huolimatta niin Lindénin kuin koko Turun SDP:n vaalityö tulee keskittymään asiakysymyksiin. Järjestö on aloittanut taustatyön kuntavaaliohjelman laatimiseksi, työryhmät ovat aloittaneet uuden ohjelman suunnittelun ja koko järjestöväki tullaan osallistamaan yhteiseen sisältöön alkuvuoteen 2021 mennessä, jolloin vaaliohjelma julkistetaan. Vaaliohjelmatyötä koordinoi Turun SDP:n hallituksen jäsen, yliopettaja Mari Lahti.

Lisätiedot: vaalipäällikkö Petja Raaska p. 040-7664458