Mika Maaskola: Politiikka on pitkäjänteistä työtä

13.5.2024 kokoontunut kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti asemakaava- ja asemakaavanmuutosehdotuksen, jossa päätettiin poistaa Vaalan tasoristeys ja muuttaa se eritasoristeykseksi.

Ensimmäiset tähän tasoristeykseen liittyvät muistoni sijoittuvat jo 1970-luvulle. Kävin silloin pikkupoikana kaverini kanssa katsomassa junan alle rusentunutta Fiat-henkilöautoa. Tämän jälkeenkin olen ikäväkseni osunut pari kertaa paikalle, kun joku on jäänyt junan alle tässä erityisen vaarallisessa risteyksessä.

Olen ajanut tasoristeyksen poistoa lähes koko poliittisen urani ajan. 1990-luvulla asuessani lähellä tasoristeystä Vaalassa, annoin aiheesta tiukan haastattelun silloin ilmestyneeseen Kulmakunta- lehteen. 

Vuosina 2003 ja 2016 jolloin asuimme vieläkin lähempänä tasoristeystä Pääskyvuorella, tein valtuustoaloitteet Vaalan vaarallisen tasoristeyksen korvaamisen eritasoliittymällä.

Paljon ehti siis vesi virrata Aurajoessa, ennen kuin asia saatiin päätetyksi. Ratkaisevaksi asiaksi muodostui Länsirata -hanke, joka ei enää salli tasoristeyksiä välillä Turku – Helsinki.  

On todella hienoa, että tämä tärkeä päätös vihdoinkin tehtiin. Suuri kiitos kaikille asiaan vaikuttaneille tahoille!

Haluan myös viestittää meille kaikille, että yhteisten asioiden eteenpäin viemiseen ja tulosten aikaansaamiseen tarvitaan pitkäjänteistä työtä. Tämä on hyvä muistaa, kun aina välillä tuskailemme jonkin asian hidasta etenemistä.

Kyllä meidän Turku rakentuu koko ajan pala palata paremmaksi paikaksi elää, asua, työskennellä ja yrittää. Tämä vaatii kuitenkin malttia, pitkäjänteistä ja hyvää yhteistyötä kaikkien toimijoiden välillä. 

Ei Roomaakaan päivässä rakennettu.

Mika Maaskola

Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (sd.)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *