Taru Pätäri: Pansio-Pernosta on tullut hoivakotien temmellyskenttä

Pansio-Pernon alueen arvoa ei nähdä siten kuten asukkaat sen kokevat, kritisoi Pätäri.

Turun Sanomat uutisoi jo 28.1.2022 Pansio-Perno-asukkaiden huolen alueen kaavoituksesta ja lupakäytännöistä. Pormestariohjelmassa mainitaan tavoitteiksi segregaation poisto ja monimuotoinen kaupunkisuunnittelu eri asumismuotoineen. Pansio-Perno-alueella tämä ei nyt toteudu.

Asukkaiden huoli nousi siitä kehityssuunnasta, että Pansio-Pernoon ei rakennu monimuotoista asutusta vaan siitä on tulossa isojen yhtiöiden hoitokotien areena.

Viimeisin hoitokoti valmistui hiljattain ja se on jo neljäs alueella kriminaalihuollon asuntojen lisäksi ja nämä kaikki sijaitsevat kahden kilometrin säteellä toisistaan. Yksi noista hoivakodeista rakennettiin poikkeusluvalla pientalotontiksi tarkoitetulle tontille.

Tällainen rypäs ei ole kenenkään etu. Pansio-Pernon alueen arvoa ei nähdä siten kuten asukkaat sen kokevat.

Alueella on mahdollisuus päästä rantaan ja asukkaiden sitkeän toiminnan tuloksena avattiin laituri, mistä pääsee niin uimaan kuin kalastamaan. Perno-Pansio-alueella on suojeltu Bryggmanin suunnittelema asuinalue ja sitä ympäröi laajat tammimetsät. Alue sijaitsee meren äärellä, loistavien ulkoilumaastojen vieressä.

Olen usein todennut, että milloinkahan grynderit tajuavat, että meillä on Pansiossa alue kuin Helsingin Kallio lisättynä meren läheisyydellä ja upeilla luontoarvoilla?

Tällainen rypäs ei ole kenenkään etu.

Kun sallitaan tällainen hoitokotien rypäs, se vaikuttaa alueen muuhun rakentamiseen ja vaikeuttaa hoivakotien ja muiden edellä mainittujen asuntojen asukkaiden kiinnittymistä yhteiskuntaan.

Viime viikonlopun tapahtumien luulisi jo herättävän tähän ajatukseen.

Meillä on tässä kaupungissa rakentamatonta maata muuallakin kuin Pansio-Pernossa. Kaavoituskin on arvovalintoja.

TARU PÄTÄRI

Julkaistu Turun Sanomissa 16.05.2024

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *