Matti "Viki" Vikström: Vepsästä eliittipaikka?

Julkaistu: 14.04.2023

Turun kaupunki on omistanut vuosikymmeniä Airiston reunalta ulkoilusaaren Vepsän . Saari on ollut mahdollisuus mökittömille veronmaksajille kohtuuhintaiseen lomailuun merellisessä hengessä. Kaupunki on nyttemmin ulkoistanut kaikki palvelut yksityiselle yrittäjälle. Vaan miten on käynyt palvelujen ja varsinkin hintojen?

Vepsän saari sijaitsee tunnin vesibussimatkan päästä Turusta. Lippujen hinnat ovat olleet kohtuullisia, koska kaupunki ilmeisesti tukee liikennettä, Hintakehitys on kuitenkin ollut huimaa. Kesällä 2023 menopaluumatka maksaa jo 22 €/hlö. Vepsän suurkuluttajat ovat voineet lunastaa kausikortin, joka oikeuttaa rajattomaan matkustamiseen kauden aikana. Vuonna 2020 kausikortti maksoi 74 €, vuonna 2022 150 € ja vuonna 2023 peräti 250 €! Melkoinen hintakehitys. Kausikortti ei kata tänä vuonna koko kautta 22.5-17.9 vaan pelkästään ajan 1.6-31.8.2023. Vepsässä on kohtuutasoisia mökkejä runsaasti, niissä ei kylläkään ole WC- eikä pesutiloja. Vuokrataso alkaa olla vain pienempituloisille aika korkea. Vuorokauden mökki maksaa 60-200 € ja viikon mökki 290-800 €. Saunamaksut ovat nousseet viime vuodesta lähes kaksinkertaiseksi ollen 20-35 €/50 minuuttia.

Tällainen hintakehitys kaupungin omistamassa asukkailleen tarkoitetussa virkistyssaaressa on omiaan laskemaan käyttöastetta. Ovatko Turun kaupungin päättäjät tietoisia verorahojen päätymisestä yksityisen yrittäjän kassaan eikä pienempituloisten kaupunkilaisten virkistyksen ja liikunnan hyväksi? Itse ainakin aion pienituloisena eläkeläisenä jättää tulevana kesänä Vepsän ulkoilusaaren mukavat palvelut väliin.

MATTI ”VIKI” VIKSTRÖM

PIENI TYÖMIES EVP