Minna Holtlund: Kiitetään vapaaehtoisia muistamalla

Julkaistu: 24.11.2021

Minna Holtlund

Puoluevaltuuston jäsen Minna Holtlundin puhe SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa Oulussa 20.11.2021.

Hyvät toverit, bästa kamrater

Olisin halunnut pitää puheen niin monesta asiasta ja olen kiitollinen, että olemme tänään keskustelleet paljon työelämästä, koska meidän on taisteltava yleisitovien työehtosopimusten puolesta.

Haluan tuoda tärkeät ja ajankohtaiset terveiset taas täältä vaalihumun keskeltä toveri Kirsi Kauliomäeltä Varsinais-Suomesta, koska aihe on erittäin tärkeä ja ajankohtainen. 

Meillä jäsenet tekevät vapaaehtoistyötä olematta esimerkiksi itse ehdolla vaaleissa tai muuten luottamustoimissa. He hoitavat puolueen soppatykit, kahvinkeiton, ehdokkaille tehdyn vaalityön ja vievät vaaliohjelmamme kansalaisten korviin.

Kirsi haluaa ehdottaa, että SDP järjestäisi sekä haastaisi piirejä ja paikallisjärjestöjä osallistumaan ensi kevään aluevaalien jälkeen kampanjalla "kiitä vapaaehtoista", jolloin paikallisesti toverit piireissään haastettaisiin muistamaan omia vapaaehtoisia toimijoita.  Paikallinen SDP voisi esimerkiksi järjestää vaikka tilaisuuden, missä olisi vaikka grillausta ja rentoa yhdessäoloa sekä kiitospuhe vapaaehtoisille.

Ja tällä kertaa vapaaehtoiset saisivat vain tulla paikalle ja saada kiitoksen ja huomion työstä, mitä ovat puolueen hyväksi tehneet. Kuten työelämästä tiedämme palkitseminen on hyvin tärkeää ja sen ei tarvitse aina olla aineellista ja kallista, vaan myös aineeton palkitseminen ja kiitos ovat tärkeitä. Tämä varmasti ilahduttaisi heitä ja lisäisi halua toimia vapaaehtoisena jatkossakin. Se osoittaisi heidän työn tärkeäksi osaksi puolueen toimintaa, koska ilman heitä ja heidän panostaan me emme pärjäisi esimerkiksi tässä vaalipyörityksessä.

Ja tälleen uluko-oululaisena haluan kiittää, että minun ensimmäiseksi puoluevaltuuston läsnäolokokouspaikaksi valikoitui Oulu. Tyttö voi lähteä Oulusta mutta Oulu ei lähde pois tytöstä. Vahvat juuret, joilla on ollut hyvä kiertää maailmaa sekä juurtua Varsinais-Suomeen, sinne Suomen Turkuun.