Valtuustoaloite: Pohjois-Turun joukkoliikenneyhteyksiä kehitettävä

Julkaistu: 20.10.2021

Mari-Elina Koivusalo

Valtuustoaloite 18.10.2021

Pohjois-Turun joukkoliikenneyhteyksien kehittäminen

Pohjois-Turusta keskustaan kulkevat monipuoliset joukkoliikenneyhteydet. Kaikilta osin yhteydet eivät ole kuitenkaan enää tarkoituksenmukaiset.

Viime keväänä Maarian lähipalvelupiste Jäkärlässä jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi ja pohjoisturkulaiset siirrettiin Käsityöläiskadun terveysaseman asiakkaiksi. Kansalainen voi kuitenkin valita terveysasemansa vapaasti. Ylivoimaisesti lähimpänä Pohjois-Turkua sijaitsee Runosmäen terveysasema, mutta joukkoliikenneyhteydet sinne puuttuvat alueelta kokonaan tai osittain. Keskustan terveysasema on huomattavasti pidemmän matkan päässä ja toistaiseksi Pohjois-Turun joukkoliikenne ohjautuu Puutorille, josta tulee vielä huomattava siirtyminen Käsityöläiskadulle.

Paattisilta ja Yli-Maariasta tulevat linjat kulkevat vain osittain Tampereen valtatietä siten, että Runosmäen terveysasema on saavutettavissa, kun taas Jäkärlässä asuvilla ei tätä mahdollisuutta ole lainkaan. Kaikkien pohjoisturkulaisten sujuva liikkuminen lähimmälle terveysasemalle Runosmäkeen tulisikin varmistaa suunnittelemalla joukkoliikennelinjat uudella tavalla.

Me allekirjoittaneet esitämme, että viimeistään kesäaikatauluun 2022 siirryttäessä tulee jokaiselta Pohjois-Turun asuinalueelta voida joukkoliikenteen avulla kattavasti saavuttaa Runosmäen terveysasema. Samalla voisi tutkia mahdollisuutta lisätä poikittaisliikennettä Paattisten ja Jäkärlän välillä.


Mari-Elina Koivusalo
Kaupunginvaltuutettu
Kaupunginhallituksen jäsen (sd.)