Aluevaalien ehdokasesittelyssä Piia Elo

Julkaistu: 12.01.2022

Piia Elo

Tulevilla hyvinvointialueilla lasten, nuorten ja perheiden on saatava tukea ja apua matalalla kynnyksellä niin elämän tyrskyissä kuin opintojen haasteissa. Polku avun piiriin on oltava lyhyt ja yksinkertainen.

Olen 43-vuotias kokenut turkulainen vaikuttaja. Toimin kasvatuksen ja opetuksen apulaispormestarina ja minulle tärkeää ovat eritysesti lasten, nuorten ja perheiden palvelut. Varhaiskasvatuksen ja koulujen tiivis suhde sosiaali- ja perhepalveluihin ja mielenterveyspalveluihin sekä vahva panostus ennaltaehkäisevään toimintaan takaavat sen, että jatkossakin meillä on hyvinvoivia aikuisia, jotka jaksavat antaa panoksensa yhteiskunnalle ja pitää huolta jokaisesta.

Hyvinvointialueen perustamisvaiheessa tarvitaan kokeneita tekijöitä, jotka tuntevat paitsi palvelut niin osaavat myös tehdä vaikuttavia päätöksiä yhteistyössä muiden kanssa. Minulla on kokemusta paitsi opetuspuolelta niin toimin myös pitkään Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajana. Näin ollen tuttua on paitsi maakunnallinen terveydenhuollon järjestäminen niin kuntiin jäävän kasvatuksen ja opetuksen palvelut. Tällä yhdistelmällä uskon pystyväni tekemään vaikuttavaa työtä hyvien palvelujen puolesta.

Äänestä Eloa hyvinvointialueelle!

Piia Elo

Juttusarjassa esitellään SDP:n turkulaisia aluevaaliehdokkaita.