Valtuustoaloite: Luistelukenttien säänmukainen jäädytys ja kunnossapito

Julkaistu: 15.02.2022

Mari-Elina Koivusalo

Valtuustoaloite 14.2.2022

Luistelukenttien säänmukainen jäädytys ja kunnossapito

Turussa on viimeisimpien talvien aikana herättänyt hämmennystä kaupungin sopimuskäytännöt, joiden vuoksi luistelukenttien jäädytys ja hoito toteutetaan vain määräajoiksi, säästä riippumatta. Kuluvana talvena marras-joulukuun pakkassäässä turkulaiset pääsivät luistelemaan vain maksulliselle Parkin kentälle, Kupittaan madolle tai parille muulle keskusta-alueen kentälle. Joinakin talvina taas kenttien kunnossapito on lopetettu jo ennen koulujen talvilomaviikon, vaikka säät olisivat olleet jääurheiluun mitä parhaat. Strategiansa mukaisesti, kaupunki on olemassa kaupunkilaisia varten, jolloin tämän kaltaiset toimintamallit ovat kyseenalaisia.

Turkulaisten, ja aivan erityisesti lasten ja nuorten, liikkumisen mahdollisuuksista on pidettävä huolta. Talvikuukausien tähän tarvitaan selvästi uudenlaisia, joustavia ja säänmukaisia ratkaisuja. Myös etenevä ilmastonmuutos haastaa tilannetta: jatkossa pakkaskausi saattaa olla marraskuussa, ja sen jälkeen mahdollisuuksia luonnonjäällä liikkumiseen ei enää tulekaan. Myös kaupungin eri osissa on lapsilla oltava tasa-arvoiset mahdollisuudet talviliikuntaan.

Me valtuutetut esitämme, että kaupunki kilpailuttaa jatkossa jääkenttien kunnossapidon säänmukaisin sopimuksin, jolloin kentät ovat marraskuun ja maaliskuun välillä käytössä aina sään salliessa. Tämän tulisi koskea vähintään koulujen välittömässä läheisyydessä olevia kenttiä.

Mari-Elina Koivusalo

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Niina Ratilainen

kaupunginvaltuutettu (vihr.)