Samuli Sundell: Pride on merkittävä liike, joka korostaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja näkyvyyttä

Taas koittaa se aika vuodesta, kun aurinko kimaltelee sateenkaarilippujen väreissä ympäri maailmaa ja Pride-tapahtumat toivottavat tervetulleiksi kaikenlaiset ihmiset juhlistamaan itseään sekä ihmisoikeuksia. Pride ei ole pelkästään juhla, vaan se muistuttaa meitä siitä, että maailma ei ole vielä valmis.

Todellisuus on tänä päivänä karmaiseva. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä vastaan kohdistuva väkivalta ja syrjintä eivät ole kadonneet. Uutiset rikoksista ja hyökkäyksistä, joissa vähemmistöjä kohtaan osoitetaan vihaa ja väkivaltaa, ovat kamalaa luettavaa. Tämänhetkinen synkkä tilanne vahvistaa Priden merkitystä ja tärkeyttä.

Elämä ei kuitenkaan ole pelkkää uutisten lukemista. Vähemmistöjen arkea on pohtia, kannattaako vastaan tulevat ihmiset kiertää toiselta puolelta katua, voiko omat mielipiteet kertoa avoimesti tai pitääkö omaa olemusta muuttaa välttääkseen turhat konfliktit. Toivon tulevaisuudessa pääseväni eroon näistä minulle jo arkisista pohdinnoista.

Pride tarjoaa turvallisen tilan, jossa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt voivat kohdata ilman pelkoa syrjinnästä ja vihamielisyydestä. Pride toimii tärkeänä foorumina näkyvyydelle ja tiedon levittämiselle. Pride tarjoaa tilaisuuden lisätä tietoisuutta seksuaalivähemmistöjen oikeuksista ja kohtaamasta syrjinnästä. Tällainen tiedon jakaminen ja keskustelu auttavat muuttamaan asenteita ja luomaan myönteisempiä ympäristöjä seksuaalivähemmistöille.

Vaikka nykyhetki voi tuntua haastavalta, on tärkeää katsoa eteenpäin ja ylläpitää toivoa. Tulevaisuudessa voimme luoda yhä turvallisempaa ja suvaitsevaisempaa maailmaa seksuaalivähemmistöille. Meidän on jatkettava aktiivista keskustelua, jotta sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet ja hyvinvointi tunnustetaan täysimääräisesti.

Uskon tulevaisuuteen, jossa kaikki ihmiset hyväksytään, ja heitä kunnioitetaan sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Se on tulevaisuus, jossa yhteiskunta on monimuotoinen ja täynnä rakkautta, ymmärrystä ja tasa-arvoa. Tämä tulevaisuus ei ole pelkkä haave, vaan päämäärä, jota kohti voimme työskennellä yhdessä.

Pride on merkittävä liike, joka korostaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja näkyvyyttä. Se kutsuu meidät kaikki osallistumaan taisteluun väkivaltaa, syrjintää ja ennakkoluuloja vastaan. Uskon ja toivon, että jonain päivänä Priden ei tarvitse olla muuta kuin juhlaa.

Samuli Sundell
Turun Demarinuorten puheenjohtaja