Turun Demariopiskelijat takaisin TYYn edustajistoon

Demariopiskelijat nousivat takaisin TYYn edustajistoon

Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) edustajistovaalien äänestys päättyi keskiviikkona 8.11.2023 ja edustajistovaalien tulokset julkaistiin. Äänestysprosentti vaaleissa oli 37,37%, äänestäneitä oli 5906 ylioppilaskunnan 15 806 äänioikeutetusta.

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon on nousemassa uusia vaaliliittoja, kuten Demariopiskelijat ja sitoutumattomat. Uudeksi Demariopiskelijoiden ja sitoutumattomien edustajiston jäseneksi on nousemassa kansainvälinen Sammani Rajapaksha, joka opiskelee kyberturvallisuutta teknillisessä tiedekunnassa.

Demariopiskelijoiden listan viisi ensimmäistä varajäsentä ovat Miku Kuuskorpi, Erika Mäkeläinen, Henri Laitila, Mari Van Den Berg sekä Dora Aro.

Isoimmaksi listaksi vaaleissa nousi sitoutumaton Vihreä vasemmisto, toiseksi suurimmaksi matemaattis-luonnontieteellisten ja teknillisten opiskelijoiden ryhmä Fuusio ja kolmanneksi kauppatieteilijöiden TSE-lista. TSE:n listalta TYYn edustajistoon valittiin raisiolainen nuori kaupunginvaltuutettu ja kauppatieteiden opiskelija Aleksi Suro.

Demariopiskelijoita myös Humanistiseen ammattikorkeakoulun sekä Turun Ammattikorkeakoulun edustajistoihin

HUMAKOn edustajistoon valittiin Turun Demarinuorten puheenjohtaja Samuli Sundell, joka opiskelee kulttuurituottajaksi Turun Humakissa. Turun AMK:n edustajisto TUO:n valittiin punavihreältä listalta Olga Hellman, Maijastiina Heinonen ja varalle Iris Nordman.

TOSY – Turun Opiskelijoiden Sos. Dem. yhdistys

Seuraa Demariopiskelijoita somessa!