Koivusalo & Elo: Jäkärlän koulun tulevaisuudesta ja väistötiloista saatava kiireesti selvyys

Turun kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 27.2. sd-ryhmän esityksestä ottaa käsittelyyn tilapalvelujohtajan päätöksen Jäkärlän koulun väistötilahankinnan kilpailutuksen keskeyttämisestä.

Jäkärlän koulu on elinkaarensa päässä ja koulu tulee joko peruskorjata tai korvata uudisrakennuksella. Koulu on sisäilmaongelmien vuoksi asetettu käyttökieltoon syyslukukauden 2023 alusta lukien. Kaupunginhallituksen jäsen Mari-Elina Koivusalo ja apulaispormestari Piia Elo toivovat tilanteesta kokonaisarviota kaupunginhallitukselle ennen kuin kilpailutusta voidaan lopullisesti keskeyttää.

-Se, missä koulua käydään syksyllä, on ratkaistava pikimmiten. Kun korvaavia tiloja ei lähistöltä tässä tapauksessa löydy, on tilanne selvitettävä perinpohjin ja alueen lapsille ja perheille saatava kiireesti näkymä tästä eteenpäin, toteaa kaupunginhallituksen jäsen Mari-Elina Koivusalo.

-Turussa on nyt useita kouluja väistötilojen tarpeessa. Nyt onkin etsittävä parhaat mahdolliset ratkaisut kullekin koululle ja alueelle siten, että huomioon otetaan niin lyhyen kuin pitkän aikavälinkin tarpeet sekä myös varhaiskasvatuksen ja vapaa-ajan palvelujen tilatarpeet, toteaa kasvatuksen ja opetuksen apulaispormestari Piia Elo.

Lisätiedot:
Mari-Elina Koivusalo
Piia Elo