Lähde ehdolle Osuuskaupan vaaleissa SDP:n listalta

Turun ja lähikuntien SDP kerää ehdokaslistaa Turun Osuuskaupan (TOK) vaaleissa. Pitkän ehdokaslistan etuna on suurempi valittava ryhmä ja suuremman ryhmän edustajana pystyy vaikuttamaan paremmin. Hoidamme myös lähes kaikki paperityöt puolestasi. Ilmoittaudu mukaan tammikuun 2024 aikana: turku@sdp.fi.

Osuuskauppa on jäsentensä omistama yritys, jonka päätöksentekoon jäsenet voivat ottaa monella tapaa osaa. Jäseniä edustaa edustajisto, joka valitaan vaaleilla osuuskaupan asiakasomistajista joka neljäs vuosi. Edustajisto toimii äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtii siitä, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään omistajien toiveita kuunnellen.

Edustajisto päättää muun muassa osuuskaupan tilinpäätöksen vahvistamisesta ja voitonjaosta sekä valitsee hallintoneuvoston ja tilintarkastajat. Edustajistossa voit vaikuttaa osuuskauppasi toimintaan. Edustajistossa on keskusteltu mm. toimipaikkaverkoston, matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä ruoan verkkokaupan kehittämisestä, työvoiman saatavuudesta, asiakasomistajapeiton kasvusta, kotimaisesta ruoasta, markettien valikoimasta, päivittäistavarakauppojen ja S-Pankin aukioloajoista sekä autojen sähkölatauksesta. Lisäksi Turun Osuuskauppa on vahvasti mukana Varsinais-Suomen elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin kehittämisessä. Edustajisto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa.

Vaalit pidetään posti- ja nettiäänestyksenä. Äänestysaika on 18.3.-2.4.2024. Edustajiston vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki 31.12.2023 mennessä jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet Turun Osuuskaupan jäsenet.