Lautakunta-aloite: Lisätään matalankynnyksen liikuntamahdollisuuksia – Turkuun paikka Street Soccer -kaukalolle

Turun Liikuntalautakunta kokousti 6.6.2023. uusitulla ja remontoidulla Veritas Stadionilla. Sd. ryhmän jäsenet Leif Grönroos, Jarmo Aalto sekä Berhan Ahmadi jättivät lautakunta-aloitteen koskien Street Soccer -kaukaloa varten tarvittavasta paikasta Turun kaupungin alueelta.

Kaukalo tulisi palvelemaan turkulaisia harrastajia, sekä mahdollistaisi turkulaisten tutustumisen lajiin matalalla kynnyksellä. Street Soccer-kaukalo tarjoaa lisää liikunnan olosuhteita ja mahdollistaa jokaiselle maksuttoman mahdollisuuden harrastaa liikuntaa.

Lue lautakunta-aloite kokonaisuudessaan tästä:

Aloite Street Soccer- kaukaloa varten tarvitsevan alueen, paikan tai maa-alueen osoittamiseksi Turun kaupungin alueelta. Homeless Academy ry ja Tietu ry tarvitsevat kaukaloa varten Turun kaupungilta paikan, johon voivat tuoda ja asentaa virallisen Street Soccer-kaukalon (kentän koko on: 22 m (pituus) x 16 m (leveys). Kaukalo tulisi palvelemaan turkulaisia harrastajia, sekä mahdollistaisi turkulaisten tutustumisen lajiin. Kaukalon sijainti tulisi olla ensisijaisesti Kupittaalla. Kupittaa sijaitsee keskeisellä paikalla ja on alueena aktiivisin liikunnan ja urheilun keskittymä. Vaihtoehtoinen sijainti voisi olla myös urheilupuisto / Paavo Nurmi – Stadionin alue.

Liikuntapaikkaverkon kehittämistyön kokonaistavoitteena on lisätä liikettä luomalla entistä laajempi ja monipuolisempi liikuntapaikkaverkko, jota rakennetaan, päivitetään ja ylläpidetään eri toimijoiden välisellä yhteistyöllä.

Lisäksi Turku liikuttaa kaikkia liikuntapaikkasuunnitelmaa on tehty, jotta kaikilla turkulaisilla olisi entistä paremmat mahdollisuudet liikkumiseen. Yhteistyömallilla liikuntapaikkaverkko kehittyy ja saadaan kattavampi, monipuolisempi ja tasapainoisempi liikuntapaikkaverkko, joka kannustaa turkulaisia liikkumaan. Tietu ry vastaa osaltaan molempiin edellä mainittuihin asioihin ja tarjoaa merkittävän panoksensa maksuttoman liikunnan lisäämiseen ja mahdollistamisen kaikille kaupungin asukkaille.

Me allekirjoittaneet esitämme siis, että Turun kaupunki ja liikuntapalvelut valmistelevat yhteistyössä Tietu ry:n kanssa Street Soccer-kaukalon toteutumista siten, että kaukalo sijoittuu Kupittaan alueelle ja on käytössä viimeistään keväällä 2024.

Street Soccer-kaukalo tarjoaa lisää liikunnan olosuhteita ja mahdollistaa jokaiselle maksuttoman mahdollisuuden harrastaa liikuntaa hyvin matalalla kynnyksellä.

Turussa 6.6.2023

Jarmo Aalto

Leif Grönroos

Berhan Ahmadi