Mari Lahtea esitetään Turun demarien johtoon 

Aluevaltuutettu ja Turun valtuuston varajäsen Mari Lahti on ilmoittanut tavoittelevansa Turun sosialidemokraattisen puoleen kunnallisjärjestön puheenjohtajuutta. Lahti sanoo saaneensa asian tiimoilta lukuisia yhteydenottoja varsinkin sen jälkeen, kun nykyinen puheenjohtaja Mika Maaskola kertoi viikonloppuna luopuvansa puheenjohtajuudesta. 

- Tukea ja kannustusta ottaa haaste vastaan on tullut vähän joka puolelta, joten nyt on aika ottaa seuraava steppi politiikan saralla, linjaa Lahti. 

Lahti tuo tullessaan vahvaa osaamista sosiaali- ja terveyspuolelle. Terveystieteen tohtori Mari Lahti on ottanut viime aikoina näkyvästi kantaa mm. nuorten mielenterveyspalveluiden saamiseksi ajan tasalle. Lahti on koulutukseltaan kätilö-sairaanhoitaja, jonka osaamisalaa on vaativa lastensuojelu. Työuran aikana lasten, nuorten ja perheiden haasteen ja murheet tulivat hänelle tutuiksi, ja hän opiskeli itsensä terveystieteiden maisteriksi ja tohtoriksi. Nykyisin hän toimii Turun ammattikorkeakoulussa yliopettajana ja vetää Mielenterveyden edistämisen tutkimusryhmää sekä toimii osa-aikaisesti Turun yliopiston Lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksessa yliopistonlehtorina. 

– Haluan puhua heistä, joiden ääni ei muuten politiikassa kuulu. Vahva tahto toimia heikompien puolesta on juurisyy siihen, miksi yleensä olen mukana politiikassa. 

Päätös ryhtyä tavoittelemaan puheenjohtajuutta ei syntynyt kevyesti. Hän on syksyn aikana käynyt lukuisia keskusteluja, kuunnellut ihmisten toiveita ja odotuksia: 

- Olen pohtinut omaa rooliani Turun SDP:n kehittämisessä. Minun SDP:ni on ihmisläheinen ja aidosti kuunteleva puolue, joka uskoo valoisaan tulevaisuuteen. Meidän tulee lunastaa se luottamus, että hoidamme vastuullisesti kaikkien turkulaisten asioita. Uskon vakaasti mahdollisuuksien tasa-arvoon, siihen, että jokaisella ihmisellä täytyy olla reilu mahdollisuus toteuttaa haaveensa lompakon paksuudesta riippumatta. 

Turun SDP:n suurin puolueosasto Turun Sos.dem. Toveriseura käsitteli asiaa maanantaina omassa syyskokouksessaan ja päätti yksimielisesti esittää jäsentään Mari Lahtea kunnallisjärjestön johtoon. Turun SDP:n kunnallisjärjestö valitsee itselleen uuden puheenjohtajan torstaina 30. päivä marraskuuta. 

sdp – SINUN PUOLELLASI