Mari Lahti Turun demarien johtoon

Mari Lahti valittiin Turun SDP:n puheenjohtajaksi edustajiston kokouksessa 30.11.2023.

Turun kunnallisjärjestön edustajisto valitsi torstai-iltana Turun SDP:n johtoon terveystieteiden tohtori Mari Lahden. 46-vuotias Lahti korvaa tehtävää kuusi vuotta hoitaneen Mika Maaskolan. Samalla Lahti on historian ensimmäinen nainen vuonna 1906 perustetun Turun Sos.dem. kunnallisjärjestön johdossa.

Lahti tunnetaan vahvana mielenterveystyön puolestapuhujana. 1990-luvun laman kokeneena nuorena hän tietää omakohtaisesti, mitä on köyhyys: 

-Tiedän, millaista on elää perheessä, kun kaikesta nipistetään ja ylimääräistä ei ole. Kannan suurta huolta siitä, että lapsiperheköyhyys Suomessa kasvaa tällä hallituskaudella. Meidän tulee rakentaa turvaverkkoja, ei purkaa niitä. Antaa toivoa, ei tuoda murheita. 

Lahti saa Turun demarit johdettavakseen aikana, jolloin mm. ratikkasuunnitelmat ovat haastaneet puoluetta. Hän korostaakin, että nyt puolueessa alkaa avoimen keskustelun ja yhtenäisyyden aika. 

-Meidän pitää rakentaa yhtenäisyyttä ja avointa keskustelua, jotta voimme aidosti kuulla turkulaisten huolet. Väitän, että ajassa, jossa heikoimmilta leikataan ja ihmisen arkea kiristetään, SDP tulee olemaan turkulaisille aidosti palveluista välittävä ja huolehtiva vaihtoehto.  

Mari Lahti työskentelee Turun Ammattikorkeakoulussa yliopettajana. Koulutukseltaan hän on sairaanhoitaja ja kätilö, terveystieteiden tohtori ja hoitotyön opettaja. 

-Päivätyökseni johdan Mielenterveyden edistämisen tutkimusryhmää ja toimin yliopistonlehtorina Lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksessa Turun yliopistolla. 

Varapuheenjohtajaksi vuoden 2024 alusta valittiin FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen. Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin Berhan Ahmadi, Tatu Alari, Hans Ekroth, Minna Holtlund, Maria Kumpuoja, Mikko Luoma, Mika Lönnroth, Janne Nieminen, Iris Nordman, Päivi Nuotio-Niemi, Minttu Ojanen, Vuokko Puljujärvi, Ville Roslakka, Riikka Taina ja Ari Virta

sdp – SINUN PUOLELLASI