Mika Maaskola: Hallituksen kylmät tuulet puhaltavat

Hallitusohjelmassa on mainittu usein laivan kääntäminen. Nyt näyttää siltä, että ajetaan kaikki purjeet auki myötätuuleen kovassa puhurissa. Vauhti voi alkuun tuntua hyvältä, mutta tiedämme myös, että puuskatuuli voi olla hyvinkin vaarallista tuossa tilanteessa ja voi kaataa koko veneen. Karilleajon vaarat ovat myös näkyvissä.

Petteri Orpon vetämä oikeistohallitus on ollut kasassa kolme kuukautta. Sen alku on ollut erittäin kivikkoinen muun muassa rasismisyytösten takia.

Hallitusohjelmaa on toki kehuttu kovasti Elinkeinoelämän keskusliiton suunnasta, he kun saivat kuullun mukaan kaikki mahdolliset tavoitteensa läpi. Samaa hehkutusta ei kuulla työttömien, opiskelijoiden eikä ammattiliitojen suunnalta.

Vastavalmistunut vuoden 2024 budjettiesitys leikkauslistoineen on kylmää kyytiä. Eniten tulevat kärsimään haavoittuvimmassa asemassa olevat ihmiset kuten opiskelijat, asumistuen saajat ja pienituloiset palkansaajat, joiden turvaverkkoa ollaan nyt kovasti heikentämässä. Hallituksen toimesta kyseessä on suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan raju alasajo.
Nyt jos koskaan tarvitaan järjestäytymistä ja yhdessä tekemistä, jotta kaikki suomalaiset pysyvät yhteiskunnan mukana. On vauhtisokeutta ottaa pois kaikkein pienituloisimmalta ja työttömiltä, sillä se aiheuttaa vain menosiirtoja eri palvelujen välillä. Tämä sokeus tulee kostautumaan niin taloudellisilla kuin inhimillisillä menetyksillä.

Pelkästään hyvätuloisten jo olemassa olevan ostovoiman pönkittäminen ei maatamme eteenpäin vie.

Mika Maaskola, Turun SDP:n puheenjohtaja

Sosialidemokraatit tulevat tekemään valtakunnan tasolla oman oikeudenmukaisen talousarviovaihtoehtonsa ja meidän tulee kuntatasolla pitää huoli siitä, ettei hallituksen linja lähetä kylmiä tuulia myös meidän perustehtäviemme suorittamiseen.

Hyvinvoiva kuntalainen kun on yhtä kuin hyvinvoiva kunta.

MIKA MAASKOLA

Turun SDP:n puheenjohtaja

Kirjoitus julkaistu Turun Sanomissa 25.9.2023.

sdp – SINUN PUOLELLASI