Peltonen ja Koivusalo: Raitiotien selvitykset saatettava loppuun ennen päätöksentekoa

SDP:n valtuutetut Mari-Elina Koivusalo ja Petra Peltonen pitävät perusteltuna raitiotiehankkeen selvitysten ja suunnitelmien loppuun saattamista ennen lopullista päätöksentekoa investoinnin toteuttamisesta. Valtuutetut muistuttavat, että vastuulliset poliitikot tekevät päätökset tietoon perustuen, eivät omien olettamusten pohjalta.

Demarivaltuutetut Koivusalo ja Peltonen irtisanoutuvat julkisuudessa esitetystä ajatuksesta, että raitiotiehanke käsiteltäisiin ennenaikaisesti kaupunginvaltuustossa. Valtuutetut muistuttavat, että koko Turun SDP:n valtuustoryhmä on sitoutunut noudattamaan pormestarisopimusta, jossa on sovittu kustannus- ja kannattavuusarvion tekemisestä ennen päätöksentekoa.

Myös Turun SDP:n ylimmän päättävän elimen eli edustajiston voimassa oleva kanta on raitiotien selvitysten tekeminen.

Valtuutetut muistuttavat, että raitiotien kaltaisessa hankkeessa on monia ulottuvuuksia, jotka tulee olla tarkasti tiedossa ennen päätöksiä: niin kustannukset, tulot, vaikutukset maankäyttöön, joukkoliikenteeseen kuin kaupunkikehitykseen laajemmin.

– Mitään lopullista kantaa hankkeesta ei voi muodostaa ennen kuin selvitykset on tehty. Vastuullinen poliitikko ei muodosta kantoja asiassa hätiköiden, vailla parempaa tietopohjaa.


Mari-Elina Koivusalo

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Petra Peltonen

kaupunginvaltuutettu (sd.)