Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta haluaa turvalliset bussipysäkit ikäihmisille

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta käsitteli kokouksessaan 14.2.2024 vuonna 2023 jätettyjä kuntalaisaloitteita. Kuntalaisaloite on aloite, joka kunnan asukkaalla on lakisääteinen oikeus tehdä asuinpaikkakuntansa toimintaa koskevissa asioissa.

Terveysasemaa ja sen ohi ajavaa palvelulinjaa käyttävät monet ikäihmiset ja aloitteen mukaan huonosti liikkuvat.

Sd. ryhmän Päivi Pietari ja Eija Esko esittivät kansalaisaloitteen perustelujen pohjalta palautettavaksi aloitetta koskien Kirkkotien terveysaseman bussipysäkkiä. Lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

”Kansalaisaloitteeseen annetussa vastauksessa todetaan ehdotettuihin asioihin (mm. katos ja penkki), että niitä ei nähdä mahdollisiksi toteuttaa. On kuitenkin perusteltua selvittää ja toteuttaa muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi Helsingin Kumpulan puistoalueella on hyviä yhden istuttavia tuoleja sekä monella ahtaalla raitiotiepysäkillä, kuten rautatieaseman edessä, on tukitankoja, joihin voi tarvittaessa nojata. Terveysasemaa ja sen ohi ajavaa palvelulinjaa käyttävät monet ikäihmiset ja aloitteen mukaan huonosti liikkuvat. Heille tällainen seisomisen tukitanko helpottaa ja mahdollistaa paremmin bussin odotusta”, lautakuntaryhmän jäsenet toteavat.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan Sd. ryhmän jäsenet

Päivi Pietari ja Eija Esko

sdp – SINUN PUOLELLASI